HAI KORANG SUME...KALAU DA ALANG2 SINGGAH SINI MAI LA FOLLOW BLOG NIE..TERIMA KASIH~~~...

Jun 13, 2011

FaLL foR YoU......:)

salam sume.....

hmm...aku xtau nk cita ap lam blog,...tp nk cita jgak la apa2 pon...hmmmmm...tgok tjuk entry kat atas....hiihihih..pham kot mksud dia....



love..love..love...


JUST MY SHORT ENTRY....FALL FOR U MY LOVE...



HARAP DIA YANG TERAKHIR..INSYAALLAH......

Jun 2, 2011

boLey DaHHH...

ermmm......dh bersawang  blog aku ni..lama x update..before ni x ley  buka..masalah pa ntah...mcm2 ak nk citer,,,,ok2..nk citer...nk citer,...

hari jmaat last week kwn aku wat program kat ex skool aku dulu..my previous skool...smkap..hihihiih...wat program ceramah motivasi....mulanya ak nk join n dgar  ja mber2 len yg talk kat budak2 tu..tgok2 ak pon kena..hmm....d sbbkn kwn mntak tlong kan..so ak try laa...even ak xdk pgalaman pegang mic n bg cramah..klu pgang mic n nynyi of course..selalu...haahahahah....ok xpalah...nk try gak...dlm pala otak just set depa tu bdak2 form 5..anggap ja ak bg nasihat kat adik2..hihih,,,ok mula2:



mmg cuak+gementar+gugup.....tp control2....sebab:


alaa..bdak2 sekolah je kan..

alhamdulilah....ok bjya jgk....jd pcramh motivasi for the first time...hope bdak2 tu nk smbg bljar pas aabis spm nt....i hope that...



budak ni brani bila ak pggil mai depan...


ni la team kami...hahahhahaha...
aku tak kan lupakan moment ni for the rest of my life..:)




May 23, 2011

iKaN TiLaPia...fuhhhh!!!..Bezzzz...

Tilapia Hitam (Oreochromis mossambicus)



penah tgok x ikan kat atas tu???Di negara kita ikan ni boleh ditemui kat lam sungai, parit, tali air, lombong dan lain-lain lagi....kat darat memang x la kan..jmpa jgak..tp jmpa bngkai ikan laa...hhahahhaha...
semalam my abg ipar g mengai ikan ni kat lombong....hebat x kmpg wa ad lombong..korg ade x>>>hihihi....abg ipar wa mmg rajin g mncing kat situu..selalu dpt ikn tilapia ..besar2 lak tu....wa x tipuuu.....wa teruja tgok abg wa bwk blik ikn besar cenggituu...
then mak wa pon siang ikan tuu...wa bkn x reti siang..tp ikan tu besaq sgat...wa ter
lalu excited + teruja=cuak....so wa bila cuak wa x reti wat pape..hahahaha...td ikan tu wa masak(oppss....mak wa yg masak) lemak cili api....perh..tp wa lbih suka klu ikn tu goreng jer....wah...dgn isi nye sedap...penuh lemak berkrim d sukai ramai....hahah..tu dia wa nk mrepek...

ikan ni pon selalunya org bela....tarok lam aquarium buat pameran...ade spesis yg serius cntik kale dia...mcm kat bwah ni...

cantik kan??


ok la,,takat ni je entry wa kali nie...gua nk cau dulu.......peace!!!





May 22, 2011

PeNyAkiT PeRaSaN BaGuS!!

Pernah tak  dengaq frasa perasan bagus? Nmpak benor menipu kalau ckap x pnah dgar..huhuhhu… boleh disamakan dengan  menunjuk-nunjuk, riak, membanggakan diri atau bhasa kmpg ‘angkat bakul sendiri’ atau ‘cocky’ dalam Inggeris Amerika.

Perasan bagus adalah satu sikap bila sseorg tu berasa dia amat bagus dan terlalu menunjukkan yang dia amat bagus. Ada ada orang yang merasa dia sangat bagus dalam sesuatu, tapi lebih suka diam-diam.,tu baru btul2 dia seorg yg bgus.
Sikap merasa diri amat bagus dan perasan bagus  akan menjejaskan perhubungan anda dengan orang sekeliling, kawan-kawan anda, ahli keluarga mahupun dengan kekasih anda….btul2..sapa la yg suka org jnis cewi cmtu….

Jangan terlalu cepat berpuas hati tapi teruskan belajar,  belajar benda baru dari apa saja sumber. Lama kelamaan Anda akan semakin bagus dalam apa yang Anda usahakan tanpa Anda menyedarinya. Anda akan semakin bagus, tahap kebagusan Anda akan terus meninggi, meninggi lalu semakin meninggi…..tinggi..tinggi jgak..tp jgn sbb terlalu bagus jg berlagak sombong lak kan..lg org menyampah…

Jika Anda student, Anda akan jadi student yang makin bagus. Jika Anda pekerja, Anda akan jadi pekerja yang semakin bagus. Jika Anda usahawan, Anda akan jadi usahwan yang semakin bagus, lebih bagus dari usahawan-usahawan seangkatan Anda!.....wahhhh…..

Mulai hari ini, buang sikap perasan bagus. Puji dan kagumi orang yang kerjanya bagus, perangainya bagus dan attitudenya bagus. Kemudian, cabar diri Anda untuk cuba atasi tahap kebagusan yang dipamerkan olehnya!...bgus kata2 semangat ni…

*akhir kata dari aku…xpyah laa nk perasan bgus kalu dah org len x perasan pon yg  korg tu bgus…but klu dah mmg bagus..teruskan,,keep it up!!hihihihi


May 21, 2011

ToUcHiNg SeKeTiKa

….aku lepak kat bilik smbil dgar radio..aku buka Suria FM….elok sgat segmen Suria Cinta….aku selalu jgak dengar coz bez n layan perasaan…tp kalau yg baru ptus cinta tu jgn la dgar…klu dgar jgak konfem  bantal peluk ampa basah dgn air mata ampa…..gerenti btambah2 sedih..
Betul laaa….ak yg hepi ni bila dgar je Suria Cinta terus mood tukar jd touching..nk nangis xnak nangis cmtu laaa…..dlm segmen Suria Cinta ni,pendengar boleh hantar madah2 cinta and bt ucapan utk org yg kita syg pastu DJ pon baca la sms tu….DJ yg baca pon penuh dgn feeling yg bleh bt org tersentuh bila mndgarnya…pastu pasang plak lagu jiwang…..hahahaha..layan habis….
Ramai  la yg hantar msj2 ucapan utk kekasih hati masing2,,ada jgak yg hantar utk bekas kekasih hati…mgkin sbb terlalu kcewa n nak luahkan pd Suria Cinta….errmmm….kat bwh ni antara madah cinta and ucapan yg aku dgar smlm….aku tulis ap yg ak ingat je la…..

awak,sudah 5 tahun kita bersama dan menjalin hubungan percintaan ini.tapi mengapa sekarang awak semakin jauh dari saya..kenapa awk sudah berubah..mungkin awak sudah menemui cinta baru…seandainya memang awk sudah jumpa seseorang yang betul2 boleh membahagiakan awak,Cuma satu pinta ku..kenanglah daku selalu dalam doa mu…”

“sayang ..tahukah engkau aku amat mencintaimu…kau selalu ada tika aku dalam kedukaan…kau pemberi semangat dalam hidup aku….aku tak rela andai kau mahu pergi dalam hidup aku…kembali lah pada aku..aku sentiasa menunggu mu sayang kerana hanya kau di hati aku buat selamanya….”

* wahhh...ayat pasrah giler aku dgar....touching seketika.....




May 20, 2011

Aku ReDha..

Ya Allah.....
apa maksud semua ni..
aku tak tahan lagi Ya Allah..
kenapa semua ni jadi..
KAU lebih mengatahui Ya Allah..
ak serah segalanya..
Aku redha........

:'(

May 19, 2011

Wa PuNyA CeRiTaa…

Hari ni wa punya bosan dah tahap gaban…so wa pon kua g ronda satu kmpg nek mto bapak wa…tujuan wa nak cuci2 mata melihat pemandangan yg cukup indah kurniaan Yang Maha Esa….serius tggal kat kmpg mmg bez lorhh…..wa penah tggal smggu kat umah kakak wa…umah kakak wa umah taman….uhhhhhhhh..bosan lorh….sunyi sepi…..bg wa la kan mybe sbb wa x besa dok umah tman…lu org yg mmg dr kecik tggal kat umh tmn mmg la lu org kata syok…mcm wa jgak…wa sejak lahir tggal kat kmpg sbb tu wa kata syok…..wa bangga jd gadis kmpg…hhihihihihi….
Smbil wa bwk mto,wa menikmati  suasana yg ckup tenang dgn angin sempoi2 slumber bhasa….waaaaa…..wa klu dlm keadaan mcm ni mmg wa suka berangan…wlpon tgah bwk mto….lu org semua jgn ikot perangai wa ni…boleh mengundang bhaya pada diri lu org tau..uhuhuhuhu….wa ckap cmni sbb dah jd pd waa….nseb baek  wa sekali mto bapak gua x msok dlm parit…….uwaaaaaa…………begini ceritanya……………
Tgah bez wa bwk mto and dlm pala otak wa dok berangan  kat putera pujaan wa……sapaa???rahsia lorhhh…..tiba2 smpai kat hjung kmpg wa tgok tiba2 ada seekor binatang melintas….mmg dasar binatang..hahaha..wa nmpak itu sekor ayam tiba2 melintas xnak kasi signal dulu……haiiyaaa….nseb bek laa wa sempat ngelak  dan x jatuh lam parit….mmg nasib gua baek…klu gua x ngelak al kisah nya meninggai ler gamaknye ayam tu…huhuhuhuhu….wa tgok kiri wa tgok kanan….wa tgok xdak sapa2 kat stu..selamat wa dari malu kalu ad orng tgok kejadian tu…hhahha…wa pon teruskan pjalanan makan angin wa….sejak dri peristiwa itu wa dah berazam xnak berangan lg..hahahah….
*actually wa x salah…..ayam tu yg salah…hhahhahahhaa…

May 16, 2011

cUti RiNdu DaN ReSuLt..

salam sumer..
pejam celik pejam celik...dah nk abis cuti sem...alhamdulilah pejam pastu celik balik..klu pejam pastu x celik dah..haaa..pe cer dah tu....huhu....pape pon syukuri la nikmat dr yg maha Esa ni....

so sepnjg cuti sem ni..ak x wat pape lah...dok umah je ...g pon cuti sat ja pon...tp serius bosan dok rumah..........

bila on je fb...mizah terutamanya suh ak g blajar masak...hihihi..bkn nk riak wei..ak dah expert...smpaikan mak aku x bg aku masok dapuq wei....bukan ape,ak just masak bila time mak ak x masak,,,tp dah hari2 mak ak masak so mane turn ak nk masak..hahahah...xdelah.....ak ni xde la skejam tu...bantu la skit2 ap yg patot....jgn risau la kepada bakal housemates nt,aku pasti ringan2kn tulang mmsak kat dapo tu ha...hhihiihi..

ermmm....rindu sgat kat mber2...gengs semua nt kita jmpa lepak2 eh...mmg rindu giler kat ampa...especially to nisya..my bff...hiihihi...rindu nk karok dgn hg....nt kita jmpa wei...kita wat housemates gathering..hahhaha...



**actually dok tgah risau ni sbb tggu result kuar....uwaaaa....nk mkn pon da x lalu...perangai pon dh x tentu....dah jd seorg yg terburu2...mcm2 bmain di fikiranku...huhuuh


May 15, 2011

seLaMaT HaRi GuRu..

kita semua tau 16 may adalah tarikh istimewa bt para pendidik atau insan yg bergelar guru..sesungguhnya jasa seorg pendidik sungguh la besar..tanpa mereka kita xtau abc..xkenal 123…xtau apa tu tmbah tolak bhgi…yer dak??
Betul la tu….guru la pencorak masa depan kita semua…aku ingat g time kcik2 dulu…ak selalu kena marah dgn ckgu…sbb x siap keja sekolah..so bila da kena mrah nk g sekolah pon takot…pastu mula la cr alasan xnak g sekolah..tp mmg x selamat la kan coz mak abah plak yg rotan sbb x g sekolah..ak akui dulu aku budak nakal kat sekolah..huhuhuu…pastu ak pnah bdiri atas krusi la sbb markah ujian teruk..x ckup atas krusi atas meja pon penah…hahhaha…teruk benor..



Tapi pape pon semua yg ckgu bt utk kebaikan anak2 murid dia jgak kan…tp kalau boleh jgn laa terlalu garang smpai ank2 murid takot nk g sekolah…hihiih…haa….bila tiba hr guru msti kita sibuk2 nk g cr hadiah utk bg kat ckgu kan…yela sbg penghargaan sbb dah byak bg ilmu kat kita..dulu2 ak pon cmtu jgak..bg je la pa yg mampu kan..asalkn ikhlas..pastu ad plak event yg d buat kat sekolah utk guru2..mcm persembahan nyanyi..baca sjak..bcerita,,,syair,,..berlakon laa…ada sukaneka tuk guru2…khas utk ckgu2…wahhh..btuahnya seorg guru…..dulu time sekolah menengah,aku n mber2 sekelas kena wat psembahan menyanyi..tobat malu dok atas pentas tu wlpon bramai2..seingat aku klas  kami nyanyi lagu Salam Sejahtera,kmi  just tukar lirik bg ad pkataan guru dlm tu…wahhh…..sweet moment….aku rasa sambutan hari guru masih sebegitu kot…
Ok….last but not least…SELAMAT HARI GURU kpd semua guru2 kat SK.ALOR PONGSU dan SMK.LOR PONGSU…terima kasih atas jasa2 kalian…kerana kalian diri ini bjaya ke menara gading….terima kasih cikgu!!!!

maNuSia BoLeh BeRuBaH...

Kenapa org boleh berubah?
knp perasaaan org leh berubah dlm waktu singkat?



[HARI NI]
cakap suka, ckp miss u lah... ckp need u lah... asyik rindu lah....
[ESOK]
ckp.. busy... x de kedit nak call.. kejar masa... ada hal penting lah...


[HARI NI]
bila kita msg "hi, wat pe?", dia balas panjang2, "x de wat apa2, miss u.. asyik ingat kat u..bila nak jumpa lagi.... dah makan... saya rindu sampai x lalu makan... awak dah makan....."
[ESOK]
bila kita msg "hi wat pe?", dia balas pendek2, "xde apa2", "x", "ye" dan "k lah, busy jap..."


[HARI NI]
kejap2 call, kejap2 msg... leh dikatakan, handphone asyik berbunyi je.....sampai kawan cakap "kau ni operator telefon ke? asyik jawab call setiap saat?"...dan kita membalas dengan senyuman... "lover aku lah..."

[ESOK]
usahkan kata 'miss col', msg pun x de... membuatkan kita setiap saat akan tgk2 handset, menunggu panggilan @ msg si dia.... sampai kawan cakap "sikit2 tgk hp, asal ngan handphone ko, rosak ke? senyap je..." dan kita akan tersenyum sambil x berkata apa2 sebab hati membara.


[HARI NI]
wahh... kalau boleh... free sms yg 200 tu nak dihabiskan dlm masa sejam...
[ESOK]
free sms 10 pun setahun nak abis.... tapi still main taip2 handset.. buat2 la hantar msg kat lover...ye la... kawan2 sume ada lover, kita x de... tapi dlm hati... sedihnya...


[HARI NI]
klu yg dah kwin tu...hr ni kejap2 nak peluk... kejap2 nak pegang tangan... sambil si dia berkata
"saya nak gengam awak erat, x nak awak lari dari pangkuan saya"
[ESOK]
si dia berjalan mcm atlet negara... ke hadapan seribu batu...malah siap si dia berkata "cepat ar jalan... mcm siput ar... lembab..."


Semua ni pernah berlaku kan ...
dan mungkin sedang berlaku...
inilah hakikat..
susah nak cari seseorang yang memahami...
walau mcm mana pun si dia lakukan..
kita still setia kan ...
walhal, mungkin ada ramai lagi yg leh ganti...
itulah maknanya "SAYANG"....
lagi kita nak lupakan, lagi kita ingat....
lagi kita benci, lagi kita suka...
lagi kita jauhkan diri, lagi kita rindu kan ....
nak wat cam ne....
redha je la..... walau pun terluka..... ....







May 14, 2011

aBah...

Salam sumer…..
Lama x update blog ni…..nk citer ap pon xtau la sbnaqnya……haaaa…..merapu pi laa apa pon….hiihihi..
Panggilan utk seorg insan yg sgat istimewa dlm hdup kita..seorg lelaki yg mmg patut kita hormati dan kagumi…klu aku pggil beliau abah….korang???...erm..mmg byak pggilan yg selalu kita dgar…such as abah,ayah,bapak,papa, dan sbgainya….
Aku suka dgn pgilan abah sbb nmpak cam mnja skit….wlapun abah aku garang…tp sbnarnya beliau x garang tp tegas jer….bgus la kan tegas coz bru anak2 dgar ckap……heeee……abah erk…actually ak x rapat dgn abah sgat..tp ak rapat dgn mak aku…anak mak kot…hahhaa..tp pape pon abah ttap yg terbaek dan mak plak engkaulah ratu hatikuuu……hhehehhe…..klu boleh nk cari bakal suami yg ad ciri2 mcm abah aku…..tp ada kaa???entah……di mana kan ku cari ganti..serupa denganmu…lalalalala….hhihi
aku ketandusan idea......k......daaaa.........huhuhuu

May 12, 2011

iNgat SeNaNg KeR BeLaJar BiSnes!!

Bca tajuk bunyik cam nada tgah marah je kan….ha mmg pon…tau sbb apa..meh nk cita…
Smlm  kat pusat latihan memandu tjmpa sorg kak ni…student uitm gak tp  kat negeri Sembilan..xtau plak kat sana ada uitm ….huhuh..bekenal2 la kmi…pas tu tya sal kos masing2…dia kos apa ntah nma kos tu..klu x silap la sains methodology…wahhh..hebat….pastu dia tanya aku amik kos apa..aku habaq la bisnes…xdan ak nk mghuraikn lbih lanjut dia dulu yg ckap yg kos aku ni senang laaa…dia tgok kwn2 dia yg amek kos bisnes kat sana pon rileks jer….yg pling bt ak rsa marah skit coz dia cite bdak2 bisnes ni slalu free..bila balik kelas je tido…kelas pon xbyak…paper pon skit…sbb tu dia kata bdak2 bisnes ni rileks….
Perhhhhhh…menanah beb bila dgaq dia kata lagu tu…ak dgar je la tp lam hati aishhhhh,,,,,,ai cik kak  agak2 la nk kata pon…dh la kata kat dpan budak bisnes..nseb bek la aku ni pybar n hormat dia sbb dia tua dr aku..aku mls nk balas balik ap dia ckap…g pon mood ak nk bckap masa tu xdak,dah la penat  dgn cuaca yg panas tambah plak dgn hati aku yg panas..kang meletup x pasal jadi tragedy oktober kat situu….so aku diam je la mlas nk ckap pape dah..no money no talk laa…huhuhuhuhu
Ssesuka hati je kan ckap kos bisnes ni senang n rileks..ampa x bljar x rasa ,senang la ampa ckap…tp stakat ni Alhamdulillah aku boleh follow and xpnh patas semangat lg…dah nama pon belajar utk dptkan ilmu..ssah senang tu terletak pada kesungguhan dan usaha diri masing2 kan…cewwwahhh…..bleh jd pakar motivasi nie..ahhahhaha..
K…aku hepi coz smlm time amali ak prktis kat titi tu aku xpnah jatuh…x la ssah pon…yg ssh brek kecemasan and nk tongkat dua..huhuh…tp xpa..practice make perfect..hahahahha…k daaaa…………….:)

May 10, 2011

Yg pErGi x KeMBaLi…..

Pkul 3.30 pagi td aku di kejutkan dngn  berita pemergian kakak kpd kwn aku..efa…before ni pon ak ad citer lam blog aku sal pgorbanan sorg adik terhadap kakak dia yg mghidapi leukimia……tp hari ni semuanya telah berakhir…
Aku sedih sgat2…..:’(
Kpd efa…..
aku xtau cmna hg dpt hadapi semua ni….hg tersngat la tabah dan kuat…3tahun dulu hg kehilgn ayahanda hg,hr ni org yg hg syg lg pergi menyahut seruan Ilahi…aku xtau cmna perasaan hg sbb ak x di tmpt hg..aku sbg kwn hg just boleh ckp bersbar je kan,ak x mampu wat pape..just aku jnji dgn hg wlau ap pon jd ak akn sntiasa bdiri di blkang hg..ak syg hg weh…aku mcm x pcaya weh…ak rasa mcm baru smlm aku jmpa arwah dlm keadaan yg shat walafiat..tp hari ni…dan  lpas ni ak xdpat jmpa arwah lg…aku harap hg n family hg tabah and life must go on…..yg pergi  ttap  pergi…ajal maut x knal usia kan…hari kita xtau cmna nt kan….

Smoga roh nya di cucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan org2 yg solehah…Al-Fatihah……

rindu nk togather2 dgn hg cam dulu..huhuh...:(

May 9, 2011

eSok Aku Ad tEst…

mission utk mndptkan lesen moto…….warggghhhhhhh……mlsnya nk bt soklan lam buku undang2 nie,,,,,skit xpe..ni smpai 500 soklan…bosan lorh….soalan pun dok ulang2 jer…kena wat jgak la sbb esok ad test komputr…huhuhu..hope lulus laaa…insyaAllah boleh bt kot sbb test ni x sesusah test finance or test law….hahahahah…
hari sbtu bru2 nie..g dgar ceramah dulu….bosan lorh….dah la cuak coz g tmpt lesen tu sorg2…tiba2 nmpak sseorg yg teramat la aku kenali…rupanya zakuan…dia dtg nk amek lesen  keta…wah pas ni da ley bwak keta la hg wei….hihihihi….
kalu bleh aku nk cpat2 dpt lesen  moto nie….nk tau sbb apa????...........:)
abah cakap dpt je L beliau nk beli moto kat aku…………..wahhhhhhhhhhhhh,…….excited giler…………thanks abah….mmg sempoi la abah..syg bangat sama abah….muah3….moto per???
Ermmmmm…..di suatu ptg yg indah…aku tdgar mak n abah aku sembg…aku curi2 dgar sbb mak abah aku sembg sal mto yg nk beli kat aku…hiihihih…mak bg cdngn moto wave…ohh nooooo…aku x minat laa…pas tu abah kata nk beli mto yg ssuai utk prmpuan bwk….mcm skoter ker…skuter????..boleh laaa….
Aku x kisah pon moto apa yg abah nk belikan…..ak ok jaa….yg jd mslah nya nie…cmna ne ni ak nk  bwk mto tu dr perak  nk g kedah….aiyooooooo…….mcm x brani jer..cam x konfiden jer……xpelah…nt discuss len dgn abah n mak tersyg aku….hhihihihi..
moto nie ker????


tp aku nk moto nie..moto idaman ku..hihihihi...

May 8, 2011

Eoseo oseyo…Annyeong-haseyo... Mannaseo ban-gapsseumnida. ..Nana imnida..
Gamsahamnida…
Annyong-hi gyeseyo….

Bahasa apa aku tulis tu…ni la bhsa korea….maksudnya:
“selamat dtg..apa khabar..gembira sekali dpt bjmpa anda…saya nana…
Terima kasih..
Selamat tinggal….”

Hahha..tiba2 kan aku minat korea…dulu pon minat gak…tp xla teruk cam skrg..xdela smpai minat giler..tp boleh laa….ni semua gara2 pengaruh tgok cite korea byak sgat nih…huhuhu….
Actually …ni semua sbb………………….
                                             .
                                             .
                                             .
                                             .
SHINee Hello Baby!

Aku rasa reality show ni dah lama ada,,,tp aku ja baru tgok skrg..tu pon sbb amek kat member..credit to dyah a.k.a romate tersyg mizah….hihiih…bez laa….bkn citer…tp realiti mcm mana khdupan artis ni bila kena jaga baby slama lbih kurang 3bulan cmtu..….bez laa…depa kena jd appa(ayah) kpd baby yg ni..
Yooguen nma baby nie...


Member Shinee ni plak muda2 lg…tp nmpak terserlah sifat kebapaan depa tu bila kena jga sorg baby tu…
Mostly I like this person…choi minho,,,first sbb dia comey,hensem,tnggi n dlm shine hello baby dia yg paling caring,pandai n rmah dgn baby tu…


Pas tu ad members Shinee ni muka cam Justin Bieber….nma dia Taemin…



artis korea mmg style kan..hihihi..:)

May 4, 2011

cErita CiNta Aku....hiihihiihi

Dah lama rasanya tak bcerita tntg cinta..love…….so aku sbnaqnya ketandusan idea nk tlis apa lam blog ni. Aku just tulis je la apa yg terlintas dlm pemikiran nie…ermmm
Cinta …
Apa yg menarik tntg cinta??,,..
Let me story utk u all sumer tntg cinta sejak aku di bangku or meja sekolah smpai la aku skrg study kat uitm….mcm2 kisah yg aku lalui dan aku simpan sbg koleksi peribadi aku..yeke???ye kot…….hahahhaha….

Zaman sekolah……
Biasa la bdak2 lg…cinta monyet tu biasa la kita dgar utk bdak2 yg still at skul tp gatai bcinta…aku nk cita pon malu tp xpa la..cerita ku cerita mu jua..ok..let me story…masa tu form 1…aku mnat kat sorg bdak laki ni..sbb dia pendiam,rajin and pandai melukis..aku ingat lg,kami penah btukar biodata..hahaha….besa la zman dulu klu nk knalan msti tukaq biodata..tlis la dlm tu tntg mklumat msing2…cntoh nya…nama penuh,nama mnja,hobi,cita2,trikh lahir tmpt lahir,kngn mnis kngan pahit….n mcm2 lg laa….hahhaahha…bkn stakat tu ja….kmi pon pnah bbalas surat…ishhh..malu benor aku nk citer nie..tp xpala sbb msa tu time bdak2..skrg aku da 20…xkisah pon..hahahha…let me finish my story…tiap pgi bila smpi je kelas pkra ptma aku wat tgok bwah meja…sbb???nk tgok ad ke tidak surat dr budak tu…hahah…sbnaqnya kmi stu kelas..ada stu hari tu dia ada bg satu lukisan dkat aku..cntik..dia lukis sndiri…tp aku xtau aku ltak kat mana lukisan tu dah hilang…dah la kot noh..cite skit2…..smpi skrg aku still bhbung dgn dia tu tp kat fb je laa….skrg dia study kat politeknik…n xpasti plak skrg dia kapel dgn spa..heheheh….ok…tamat______;)

Lepas sekolah………
Abis je SPM  terus dpat twran masuk UITM….hepi la coz dpt msuk u….kwn2 yg len pon ad yg dpt msuk maktab,poli n kolej…so,pergi uitm ada gak terlibat dgn cinta nie..tetapi myakitkan hati…..masa tu part 2…Ni nk citer sal mamat ni,actually ak rasa ampa tau kot……u are the only one lah kata org msa kapel dgn dia..hahhaha…tp aku x bpa knai dia pon sbnarnya…d sbbkan dia pndai men ayat awek so aku salah seorg yg cair dgn kata2 dia…dia ajak couple so aku trima ja…dulu ak mmg mudah syg org…tp skrg x k!!skrg ak da bleh pkir n lbih bhati2…..xlama pas tu aku dpt tau cite yg dia ni suka kcwkan prmpuan or boley di kategorikan sbg playboy… perhh!!!sades2…sedih giler aku time tu…xsgka aku…luar nmpak baik tp hati busuk…so aku pon clash dgn dia….skrg ni bila pkir2 balik,terasa diriku bgitu bodoh sbb pernah mgalirkan air mata gara2 lelaki spt dia….hahahha…..ala xpe lah…semua tu pgalaman yg bt kita lebih matang…

tu lah antara kisah cinta yg aku lalui…actually byak lg tp aku x larat nk taip laa….yg len biaq la aku pendam jer…hahahhaaha…

untk skrg ni aku rasa lebih selesa kalu xdak boyfriend…enjoy la dgn hdup aku skrg…keinginan utk ada pkwe tu bt masa skrg ni  boleh di katakan xdak laa…zero….btul ker??entah aku ckap apa yg hati aku rasa jaa…..skrg ni nk focus kat study nk wat long term planning utk masa depan nie..klu sal jdoh tu nt bila dh jmpa terus nk kwin…bcinta pas kwin je laa…..hihiihihih….;)

May 3, 2011

AdiK Aku Dh bESaR...

Sunyi nyer…sepinyer…yela anak2 buah sume dah balik sbb nk sekolah…..tiba2 rindu kat adik laki aku yg bwah aku ni...sejak aku balik sni smpai hr ni x jmpa dia g....jauh benor dia merantau...dia keja kat johor skrg nie.....gilerrr jauh.....ak pnah smpi sna tp time kcik2 dulu....bila besaq ni xpnah smpai lg laa....

tiba2 kerisauan melanda hati ini.....cmne erk my brother tu hdup kat sana..ok ka dia...sihat kaa...tadi  mak kol...dia kata so far so good jaaa...pastu mak pesan pilih kwn elok2 kat sanajaga diri n jga kshatan…….ak tau dari wajah mak dia risau kat adik aku tu….sbb adik aku x pnah jauh dari dia sjak kecik lagi…aku ckap kat mak..biaq la dia g merantau cr pengalamn,kalau kita nk bjaya kita kena bgerak utk msa depan kita jgak…mak tersnyum je n ckap yg pnting kita doakan dia…..bangga dpt adik cmtu…even umo baru 18 tahun dia da pandai bdikari...bgoz2....tgok la kakak dia nie...hahahah..

so to my adik.....u da big boy skrg....jaga diri elok2 ok....bila dok kat tmpat org tu jga adab,ingat asal usul,cewaaaaahhh....,,hihihihi
 ,,,J


.ni la adik ayie aku.........peace bro!!peace..........hak3....

May 2, 2011

TaBaH NyA Dia....

aku singgah kat blog kawan aku sejak aku zaman sek rendah g....efa nama dia.....aku terbaca entry lam blog dia...ni kat bwah nie...

''cuti sem ni mcm sem lpas la.. bercuti di hospital tercinta.. kt hospital tu ada seorang puteri cantik yg perlu cheq jaga :).. kna jga elok2...
xbole tgai dia... :)

xsabaq rsa nk kutip video movie2 yg trbaru dri kawan2 lpas exam ni..bkn apa..bkn utk cheq..tpi utk puteri kesygan cheq
2... :)

dulu cheq suka gado dgn puteri 2...tpi skrg cheq syg dia sgt2... cheq kalau bole nk dia sentiasa hapy.. xmau dia sedih2... xbaik utk kesihatan dia, puteri cheq tu sakit... dia sakit leukimia.. mmm.. xdpt bygkan mcm mana sakit yg puteri 2 rsakan.... akak harap sgt..kak una cepat sembuh.. :) nanti kalau da sembuh bole kite pegi jalan2... xpyh ddk hospital lagi...

kalau kak una nk tau... AKAK SAYANG SANGAT2 dkt KAK UNA.. kalau boleh pnyakit tu pindah dkt akak... akak sangup terima... akak xtahan dah tgk kak una sakit mcm 2.. kalau xda jalan lain... n jalan terakhir kena bt pmbedahan tulang sum2,walaupun risiko tinggi.. kalau mak benarkan akak bagi... akak akan bagi dkt kak una..

Harap... cuti semester ni semoga cheq dpt hapykan dia.. dpt layan dia mcm puteri.. insyaAllah.. :)''
 
to efa...sabar byak2 k...ak tahu..aku lihat sndiri apa jd kat family hg n kakak hg....tersangt la berat dugaan yg hg n family hg tanggung...aku kagum dgn ketabahn hg....aku rndu hg wehh..da lama x jmpa hg...xpa..ak pham..bila cuti sem hg kena dok hsptl jga kakak hg...wlau ap pon..ak doakn kakak hg sembuh..insyaAllah....nt smua da ok..kita togather2 lg ok..mis u so much!!!

May 1, 2011

TErsAsUL LaGi....

KES 4:
Kawan aku seorg ni..dia ni jenis cakap english mcm pop corn..
tapi cakap malay xreti sgt..so dia nak blaja ckp malay..dia slalu ckp kat aku..mmg byk la perkataan2 yang dia slh sebut or salah guna..tapi paling aku ingat....
time tu dia nak beli hair clip...aku lak pergi guardian..so pas beli tu dia dtg la kat aku di guardian..

kawan: kesian orang jaga stall hair clip ni..
aku: kenapa?
kawan: td i nak beli klip..i tgk dia kidal..kesian..sedih sgt tgk org kurang upaya...
aku: la kidal bukan cacat pon napa nak sedih..
kawan: cacat la tu...mcm mana nak buat keje dia kidal..
aku: (pelik dah..kidal pon dia anggap cacat)..abis i ni kidal..u rasa i cacat ke..leh je i buat keje masuk lab..
kawan: u mana lak kidal...u xcacat...
aku: hah..meh i nak tengok orang tu..

so kita orang pergi la lalu kembali kat hair clip stall tu...
Rupanya..orang tu bukan kidal..dia kudung..penat je aku pikir aku ni cacat gak ke sbb kidal..adeeehhh asal aku jumpa je hair stall kat shopping..aku mesti ckp kat dia...orang tu tak kidal kan.....HAHHAHA……
KES 5:
i dgn kakak i nak beli kek kat kedai kek.. kami selalu beli kek kat situ.. then kami nampak ada pekerja baru kat kaunter tu.. selalunya org lain yg jaga..
lepas kakak i dok usya2 kek kat situ, dia mintak kat pekerja baru tu dgn konfidennya:

"abg, nak BLACKBERRY satu slice."

yg paling aku x tahan, abg tu pon macam blur2, maklumla, baru masuk keje.. dia pon pergi jenguk kat rak kek tu, then dia tanya:

"blackberry yg mana satu ye dik?"

i dah gelak kuat gila masa tu! sepatutnya BLUEBERRY! mana ada org guna BLACKBERRY buat kek! gila! hahaha.. yg penjual kek tu pulak, boleh pulak blur2, xperasan yg kek dia tu kek blueberry, bukan blackberry! ;P

Aku tak tau lawak ke idak bg ampa..kalu x lawak bt2 la tgelak ehh..hahaaha
msa nie aku form 5, adelah adik dr lower 5 nk lalu depan aku ngan kwn2 aku..then ngan sopan duk membongkok badan n said, "kak, exercise me yer.. " aku dh tcengang dah.. " ha? exercise..exercise mende hg nie?" , dak tu jap.. "eh, silap.. excuse me".. bantai gelak je kat dak tu smpai ke sudah malu bile jumpe aku..haha….
………adoiiii…..sakit perut aku mcm nk pecah bila aku baca smua ni…xleh tahan laa…..lawak sgat bila org tersasul……hahhahahahahah…!!!

Apr 30, 2011

tERsaSuL LorH....

case 1:
kakak aku tgh cakap2 ngn abg aku pasal komputer. pasal hd, pasal cd.. bla bla bla.. 
tak ingt sgt da la detail.. 
pastu tiba2 aku menyampuk. 
"ala, gune je la flop poppy."
nak cakap floppy disk. 
semua terdiam... pastu kene bantai gelak. haha~ 
terus aku blah dari situ. =P 
malu weyhh!!...hhahahaha



case 2:
Satu lg kisah...time tu adik pompuan nk b'tunang...pastu igt nk buat kek la...utk jamu tetamu tp oven lak rosak...igt nk tanya maksu la,dia ada oven tak..niat nk pinjam...malas nk call taip msg ja..
"Maksu..kami nk tanya ni, ada oven dak??nk pinjam.." <- ayat lebih kurang mcm ni la...tak lama lepas tu, maksu reply msg aku..
" Tak da la...maksu pakai bedak Shurah ja.." baca 2 3 kali gak ..aku conpius..pehal plak nk bgtau dia pakai bedak apa?...last2 baru sedar..ini adalah silap faham...


Maksu baca msg aku laju2 ..dia igt aku tnya samaada dia ada alat solek jenama "Avon" & aku nk pinjam sbb adik aku nk solek...
Lepas tu aku call dia balik nk terangkan hal sebenar...tp x bleh cakap sbb asyik gelak ...sampai dia pun heran..
Bila jumpa...kami gelak lg sama2..
Mata yg tersasul baca ..Oven jd Avon.. :D



case 3:
aku pnh tsasul bagi msg ...ritu nk bg msg kat abah aku, dlm ms sama tgh msg ngan cik abg..
aku  tersalah taip perkataan ABG kat abah aku, walhal aku nk taip ABH (ABAH).. bila dh tsasul, aku bg msg blk kat abah aku said sori....pdhal maluuu...hua hua..

satu lg aku kekadang ngan cik abg berbahasa SYG (SAYANG), aku nk bg msg kat cik abg aku skali tersend kat abah aku..  aku msg blk ckp "ABH, TADI NK TAIP SY BKN SYG..SORI YER..HEHHE".. ngek nguk, mcmlah abh aku xcerdik sgt nk phm aku mmg tsalah msg n abh aku bls "BLUM KAWIN DH PGGL SYG2 KE? KAWIN DLU BR PGGL CAMTU

hahahha..sadis kene tego..abah aku x suke sgt panggilan SYG tu kalu bkn ade ikatan sah..


............................................................................................................................
hahahaha..lawak btul laa.....kes tersasul ni pon penah jd kat aku...adoiii.....jd plak depan mber2...mmg lps tu  kena ejek kaw2 punya....case ni plak penah jd kat aku sndiri....dok syok2 komen2 kat fb...pastu cmna ntah ak nk taip NO KOMEN kat status mber aku tu...tp tertaip NO KOEN jaa....mcm lucah plak kan..hhahaha...pastu yg kedua ak p bilik kwn aku..ak nk ckap kat dia aku SYOK(suka),tp ak tersasul kata SOK...Y tu hilang....sampai la nie depa dok pgil aku soq..hahahaha,.....


p/s-terlajak perahu boleh di undur,terlajak kata malu yg dapat...hahahahaha....

Apr 29, 2011

HaRi SaBtU Di RuMah aKu...

Hari nie..pagi2 lagi mak aku ajak teman g market…aku on ja coz da lama x g…especially dgn mak kesayangan aku….hihiih..x jauh pon market tu….so ak pon merempit je nek moto……dah lama x bwak moto nih…..hihi….dah nma pon market msti la g beli ikan2,sayur2,bwng2…..aduhhh…x ckup tgan dah aku nk bwaknya….jalan….jalan…jalan….adik ak yg bongsu tu nk beli ayam….ak pon p la cari …..tiba2 tnmpak rangka ayam…..tau aku tringat kat sapa???ak tringat kat member aku yg giler minat mkn rngka ayam….tu ha NURUL NADIA SHAARI sebulu je dgn romate dia ANIS JULIANI…..aku tgok depa mkn..rakus!!!hahahahah….minat sgguh kat rangka ayam tue…adik aku pon sama…ak kureng laa….mkn isi dia g bezz….so ak pon beli la kat adik aku ..pas abih beli brang2 sume…aku,mak n adik aku pon mrempit utk pulang ke jalan yg benar…..:-)
Pastu …hari ni aku rajin!! Aku kemas rumah,basuh baju,tlong mak ak masak,sapu smpah…….yelaa….kena laa wat semua tu coz dah lama x wat keja2 ceni….time cuti sem ni la ak sbg anak yg mithali kena berbakti kepada kdua org tua aku..hik3……(gelak sopan)….
Ha aku nk citer skit sal STARFIN & REFO…..huhuhuhu….adik2 aku n anak2 menakan ckup suka laa benda tue….depa dok lambung2,lenyek2….baling sana,baling sini….smlm ak tgok xpa lg…tp lama2 ak dok tgok ksian kat starfin n refo depa wat cmtu….ish3…aku xleh tahan,ak xmau drpd starfin n refo tu tembam stgi dia jd leper n kurus….hahahahah….ak pon amik bnda tu sorok drpd adik2 n anak2 buah aku..hahahahha……jahat x aku…..ok STARFIN N REfo dah selamat skrg!!hehehehe…

~Starfin & Refo tu hadiah bezday aku Azie n Nadia yg bg~J

sAhABaT KiTa....

Kita beruntung sebab ada seorang sahabat yang memahami kita.mcm mana  kita mengharapkan keiklasan dan kejujuran
Seorang sahabat, mcm tu jgak la dia mhrapkan kita...

Tapi kita sering lupa tntg hal itu dan Cuma tau amik kira tentang harapan dan perasaan kita ja.Kita rasa dikhianati bila shbat kita tidak menepati janjinya.
Kita tidak memberi dia peluang untuk menerangkan keadaannya.
Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.

Kita beri beribu alasan memaksa dia terima alasan kita.
 Waktu itu, terfikirkah kita perasaannya..? Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa.. tetapi kita sering terlupa. Untungnya mempunyai seorang sahabat yang sentiasa memahami. Yang selalu berada di sisi pada waktu kita memerlukannya. Dia mendengar luahan perasaan kita,segala rasa kecewa dan ketakutan.

Harapan dan impian juga kita luahkan. Dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah. Selalunya kita terlalu asyik menceritakan tentang diri kita hingga kadang-kadang kita terlupa sahabat kita juga ada cerita yang ingin dikongsi bersama kita.

Pernahkah kita memberi dia peluang untuk menceritakan tentang rasa bimbangnya, rasa takutnya?

 Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita?

 Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya?

Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya sepertimana dia meniup semangat setiap kali kita rasa kecewa dan menyerah kalah?

 Dapatkah kita yakinkan dia yg kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, spya tak jatuh?

 Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia bersandar harapan?

Sesekali jadilah sahabat yg mendengar dari yang hanya bercerita…..Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan sahabat
Kerana dia juga seorang manusia
Dia juga ada rasa takut, ada rasa bimbang, sedih dan kecewa.
Dia juga ada kelemahan dan memerlukan seorang sahabat…..
Sebagai kekuatan…..

Jadilah kita sahabatnya itu.Kita selalu melihat dia ketawa, tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan. Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingin diluahkan…..Di sebalik kesenangannya mungkin tersimpan seribu kekalutan…..Kita tidak tahu.
Tetapi….. jika kita cuba jadi sahabat sepertinya, mungkin kita akan tahu…..

Dedicated to all my frezz…….love u all so much!!!

FeNin2...........

nk update blog tp kepala teman sakit..idea x tkuar...........mcam nk demam je ne.......huhuhuhu.....sakittttttt....................

Apr 27, 2011

KehiLanGaN iTU SaTU TiTiK PERMULaAN PeNEMUaN


Akhirnya sem 4 ni melabuhkan tirainyer……persaan sedih,hepi,cuak,excited semua ad……sedih sbb sem depan dah x ley dok kolej murni nie…dah kena berambus dr kolej..hhahaha….tp excited lak nk tggu next sem coz nk rasa cmna hdup bdikari dok kat umh sewa  dgn mber2….wahhh……..serius excited…hak3…tp yg pnting skrg ni aku hepi coz aku dah nk balik umah!!!!...owh………….rindunya fmily aku……..x sabaq nk relax2 kat umah….mls nk pkir pa dah…..

So, byk la kenangan manis n pahit jgak utk sem nie  aku kumpul utk bt collections peribadi ….yeker??...cer citer,..cer citer…meh nk citer….
Sem ni aku rasa ak byak bljaq bnda baru….byk laa…smpai nk citer pon xtau cmna….citer skit2 je la ekk….first,sem ni ak ad melibatkan diri dlm sport day utk dbs student….ak n gengs exco cenderahati….pastu blajar cmna nk jd fasi utk communicate dgn org ..….soft skill tu kena ad yer kwn2,,hhahahaha,,,,pastu utk kelas PR lak….kmi wat program melawat anak2 yatim CHe Bema…..aku sgat laa hepi sbb hasrat aku tercapai. Sejak sekolah lg aku mmg ad hasrat nk wat keja amal mcm p mlwat rumah org2 tua,bayi atau OKU….alhamdulillah sem  4 ni ,tercapai hasrat aku tu….sem depan nt depa rncang nk pi langkawi lak…..waaaaaaa…jom3………

Klu sal asgment lak…aduhhhhhhhhh!!mmg agak ssah n complicated laa….kebyakan asgment  sem ni kena kluar wat research….rumit2!!.mcm2 pglaman aku dpt..kena halau laa,,company xmau layan laa…tp pape pon smua dpt settle dgn jayanya,,,,alaa…wlau ssah mana pon bila ad usaha pasti bleh buat punyer….yer dak???

Tapi bila ad kehepian msti ada teselit kedukaan jgak….:-(…..xtau la knp sem ni dugaan dtg memporak porandakan hbgn dgn kawan2…huhu…dh nk abis sem lak jd….termasuk la jd kat aku…..mls nk citer lbih coz kat lam entry bfore ni pon ak ad citer…mgkin ad hikmah smua nie dan kita msti leh nmpak ap sbb smua ni jd suatu hari nt..…tp bg aku….aku percya,bila hilang smthing kita akn dpt smthg yg more better drpd smthg yg kita hilang td tu…smlm aku hilang 1 , hr ni aku dpt 8,so sapa rugi sapa untg?pkir la sndiri… 

Apr 15, 2011

McM BiASa ..AkU ADA 1 CeRiTa….

Setelah sbulan lebih aku x balik kmpg,akhirnya mggu ni ak dpt balik n jmpa family aku…rndu sgat laa….aku balik ni sbb nk mntak restu mak n abah aku….final exam around tha corner ja nie…………huaaaaaaa…….so,doa dr mak  n  abah sgt la pnting coz dpt bantu diri kita jd lbih tenang n d permudahkan bila nk jwb exam nt…amin…..
Mcm biasa la aku balik kmpg nek bas..tp bfore ni balik sorg2,tp kali ni ak blik dgn mber aku…liza. Kami pn nek la bas dr S.p ke Butterworth….tiba2…
(dlm bas)
Aku : awat bas ni slow jaa…
Liza : ha tu laa….aku pon rasa len mcm..
Aku : sat slow sat laju…btui ka x driver nie…
Liza : hope x jd pape n kita slmt smpai..
Aku : ish..xmau laa…aku x kwin lg nie..
Liza :..hahahhaha…awt aku da kwin ke….hihihi
Aku :hahahhahaha…
Alhamdulillah ….smpai gak kami kat butterworth dgn slmtanya…spnjg dok dlm bas tu dok rasa getaq smcm jaa…dlm kpla dok pkir mcm2 dah nie..aku n kwn aku bsyukur sgt xdk pape yg jd..pastu amik la bas strusnya smpai la Perak….
Smpai kat station bas Bagan Serai…smbil aku tggu  1 g bas nk ke kmpg aku...dtg sorg bdak prmpuan nie….muka segak!! Tapi……meh nk cite dulu….dia g public phone..xtau l a nk tepon sapa kan…pastu publc phne tu x ley guna..dia dok bt bebai apa ntah…ad ka patot p maki hamun pblic phone tue…dgn suara yg kuat lak tue..nseb bek xramai sgt kat stu…tp malu la kt org…dah la prmpuan..xley ka jga tgkah laku skit..yer dak????tiba2 aku terdengar plak suara nie,,
“hello,ada kat mana ni..mak ni klu p sembg dgn org punya la lama..pkul bpa nk amik ni!!kalau mcm ni aku balik nek bas ar ceni!!da ar!!!”dgn nada yg kasar dan trus ltak call tu ..
Rupanya budak bebai tu lg….ish3…mcm tu ka dia ckp dgn mak dia…Ya Allah…kasaqnya…..mna hormat dia pd sorg ibu yg melahirkan dia n jaga dia…ad jgk prmpuan cmnie…muka ja segak tp perangai hampeh!!
Moral of the story,tlonglah hormat pd kdua org tua kita…and give ur respect to others if u want others give their respect to u……;-)

Apr 12, 2011

JaNGaN MaRaH ok!!..


"Apa kau ingat kau dah bagus sangat ke?"

"Setakat cakap beranilah. Jangan jadi pengecutlah woi! Kalau berani, lawanlah penumbuk aku ni."

"Hoi, boleh blah la..!

"Kau... Bodoh!"


Cukup 4 contoh ayat nie..bila baca msti sakit atie kan…bila dgar and andai  kita sndiri megalaminya??cmne???x ka rasa nk mgamuk gamaknya..yer dak???hahaha….




Tahan mana sgat la kita dapat kwal kemarahan kita nie bila ad org tiba2 marah n ckap x sopan kat kita…kalau perkara yg di marahkan tu mmg btul2 salah kita x pa…ni idak nyer..tiba2 kena maki..aissshhh…mmg x leh sabar pon….
Aku penah mgalami perasaan tersangat lah marah bila tiba2 aku kena marah tanpa sebab..ptg tu…as usual aku buka fb…..ak pon komen la status kat mber aku nie….pastu ad plak mamat ni komen kat status kwn aku tue…dh la komen x sopan…so aku tegur je dgn lembut lg sopan…tp mamat ni kena sawan babun kot(mls sbut sawan ba**) x sopan lak kan..prinsip hdup aku,biar la org wat x sopan dgn aku..jnji aku hdup bt sopan kt org len sbb aku sntiasa pegang kata2 ni..SETIAP BERJALAN NYA AKU ATAS KAKI AKU SENDIRI NI AKU BWAK SEKALI NAMA BAIK IBU DAN AYAH AKU!!....SMBG CITER…mamat ni pon tiba2 marah aku…aisshh..mmg hangat hati tol…kureng ajar betul…xdak adab n xdak sivik lgsung!!.....tp smpai skrg ak ttya2.apa salah aku??...pas tu…ak biarkan je la org yg x sopan tu..xpntg lam hdup aku…k nana…jangan marah…………..




NAK add satu story nie….ad la sorg kwn nie….kwn ke???....serius ak terasa gila dgn dia…xtau knpa..dulu ok ja pon…bkan nk ckap aku ni penyabar ka ap kn…tp mmg slama ni ak byak bsabaq pon tgok prgai dia...just ak nk luahkan ja ap yg da lama ak simpan lam hati ni..no one know laa….hati aku..just diri aku yg tau mcm na rasanya…teramat la sakit bila ssorg yg aku anggap kwn ni sggup wat cmnie…aku x marah la weii..apa salah ka klu ckap hal yg btul…aku ni teruk sgat ka smpai hg da xnak kwn dgn aku…ak pernah wat bnda kejam sgat ka…..k..mgkin ak ad wat salah…aku mntak maaf la sangat2…entry ak sblm ni aku pnah ckap yg aku SERIUS BILA CKAP HAL KWN2 AKU…tp tersangat la sedih bila kita hargai org len,tp org x prnah hargai ap yg kita bt..x bmkna aku nk mntak balasan ka apa ka…aku ikhlas wei klu dlm persahabatan…aku syg suma kwn2 aku…klu hg nak tau…aku x dpt trima lgsung hg wat ceni…ak bkn nk meraih simpati ka apa…aku sedih wei…tp xpa lah..itu hak hg kan...tp pkir la wei…Tuhan bg akal soh kita pkir …bfore wat smthg tu x leh ka pkir dulu apa effect kat org len…sory sbb aku terpanggil hg sbG seorg kwn yg btul2 PENTINGKAN DIRI SENDIRI!!!....dan 1 lg aku xleh trima hg bt kwn bek aku menangis…sgguh ak xley maafkan hg klu pasai tu…aku xmyesal kwn dgn hg tp aku rasa hg yg mnyesal dpt kwn mcm kami kan…

Sorry….start saat nie….jgn anggap aku kwn hg lg…sbb hati aku dah hancur!!...hg bley ckap hati aku keras mcm batu!!yaa mmg betul!!......skrg hg bkan kwn aku…….mgkin statement ni melampau tp itu yg hg nak kan!!!.....satu ja nk habaq kat hg…hg mmg boleh n tersangat la expert kalu jaga hati dan perasaan pakwe hg..tp hg FAILED klu jaga hati dan perasaan kwn2 hg…..bg aku la kan….time skrg ni la kita nk bkwn pon..skrg ni la msa kita nk knal org skilling…at least abis study nt ad jgak kngan mnis2 dngn mber2 kita..nt bila da kita start kuar jmpa dunia luaq, kita xkan dpt cri dah smua tu…xsmua org stuju apa aku ckap..tp bg aku…..smua tu btul……nk ttup cita nie….untk smua kwn2 aku tmbah kwn2 rapat yg aku ad skrg kt sni..ak harap ampa jgn wat cmtu kat aku…ak xley wei trima smua nie…aku lemah..Tuhan saja yg tau apa perasaan aku skrg…ak xnk bdendam ka pa…ak doakan hg bhgia n dpt kwn2 yg lebih baik…

~p/s:nana!!terus pandang ke depan.melangkah dgn penuh keyakinan…kejayaan pasti menunggu di penghujung jalan!!!...